Geld lenen met negatieve BKR

Informatie over geld lenen met een negatief bkr notering.


Lenen met negatieve BKR toetsing

Lenen met een negatieve BKR toetsing is vrijwel onmogelijk. Geregistreerd staan bij het BKR zorgt er eigenlijk voor dat u geen nieuwe kredieten kunt afsluiten. Als u dringend geld nodig heeft vormt dit een zeer groot probleem. Hoe kunt u van uw negatieve BKR toetsing afkomen en zijn er geen andere alternatieven om toch nog te kunnen lenen?

Wat is een negatieve BKR toetsing?

Elke consument die in het verleden een krediet heeft afgesloten staat geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie oftewel het BKR. Als u een negatieve BKR toetsing heeft, dan staat u in het systeem bekend als een wanbetaler. Dit kan omdat u bijvoorbeeld uw krediet niet meer maandelijks kan aflossen.

Wanneer u een nieuwe lening wil afsluiten zal elke bank en kredietverlener een BKR toetsing doen. De banken en kredietverleners kunnen zo kijken in het systeem van het BKR of een negatieve BKR toetsing heeft. Wanneer u dit heeft zult u geen lening af kunnen sluiten. U wordt dan als een risico gezien en banken of kredietverleners doen liever geen zaken met mensen met een negatieve BKR toetsing. Voor hun is de kans klein dat mensen met een negatieve BKR toetsing elke maand netjes de lening af zullen lossen.

Is er een manier om toch geld te lenen met een negatieve BKR toetsing?

Ja, die is er zeker. Er zijn namelijk kredietverleners op het internet te vinden die kredieten verlenen aan mensen met een negatieve BKR toetsing. Een nadeel hieraan is echter dat u een zeer hoge rente over het leenbedrag betaald. Omdat u een negatieve BKR toetsing heeft bent u eigenlijk een groot risico voor elke kredietverlener. Zij weten namelijk niet of u wel maandelijks de lening of krediet af kunt lossen.

U kunt zich dan natuurlijk afvragen of het wel verstandig is om een lening met een torenhoge rente af te sluiten. U heeft waarschijnlijk niets voor niets een negatieve BKR toetsing. Probeer dan ook niet impulsief zo’n lening af te sluiten. U gaat een overeenkomst van een paar jaar lang aan. Als u al een laag inkomen heeft en u kunt moeilijk elke maand overeind blijven, dan is het niet erg verstandig om nog een lening af te sluiten. Zoek naar andere alternatieven. Een lening is bijna altijd erg makkelijk af te sluiten, ook wanneer u een negatieve BKR toetsing heeft. Maar u moet natuurlijk niet later in de geldproblemen komen. Probeer dan ook een weloverwogen keuze te maken. Betrek u partner of financieel adviseur in uw beslissing. Denk goed na en houdt rekening met het slechtste scenario. Alleen dan kunt u de juiste keuze maken.

No related posts.

Tags: , , , , ,