Geld lenen met negatieve BKR

Informatie over geld lenen met een negatief bkr notering.


Lenen negatieve BKR

Als u van plan bent om een lening af te sluiten, zullen de traditionele kredietverleners eerst uw kredietwaardigheid toetsen. Dit doen de kredietverleners bij het BKR. Wanneer u eerder een lening heeft afgesloten, staat u automatisch in het systeem van het BKR. U staat geregistreerd omdat het BKR u wilt beschermen. Het BKR zorgt ervoor dat mensen niet boven hun stand gaan leven en leningen afsluiten die ze eigenlijk helemaal niet meer kunnen afbetalen.

Lenen met een negatieve BKR, is het mogelijk?

Lenen met een negatieve BKR zal erg moeilijk worden. Omdat u een negatieve BKR heeft, kunt u bij traditionele kredietverleners geen lening meer aanvragen. U wordt gezien als een risico en kredietverleners vermijden het liefst risico’s. Aan risico’s valt namelijk moeilijker geld te verdienen.

U zult dus op zoek moeten gaan naar creatieve oplossingen. Gelukkig zijn er kredietverleners die mensen met een negatieve BKR een lening verlenen. Deze kredietverleners zult u vooral op het internet terug vinden. Er zit alleen een groot nadeel aan deze leningen. Omdat deze kredietverleners een lening afsluiten met een ‘risicogroep’, betaald u daar ook voor. U betaald een veel hogere rente, dan bij een normale lening. U bent dus uiteindelijk veel meer geld kwijt dan bij een normale lening.

Lenen met een negatieve BKR, is het verstandig?

Een lening afsluiten is een grote verantwoordelijkheid. U gaat eigenlijk een overeenkomst van meerdere jaren aan. U lost straks jarenlang uw lening af. U kunt uzelf dan afvragen of het wel verstandig is om te lenen met een negatieve BKR. Het beste is om te kijken hoeveel inkomsten u per maand binnen krijgt en wat u per maand kwijt bent aan maandelijkse lasten.

Daarna kijkt u hoeveel u straks per maand kwijt bent aan het aflossen van uw lening. Kijk daarna of u dit per maand naast uw maandlasten kwijt kunt. Kan dit niet, dan is het verstandig om geen lening aan te gaan. U wilt niet boven uw stand gaan leven en later in de problemen komen. Daarom moet u hier niet zomaar een beslissing in maken. Probeer samen met uw partner of een financieel adviseur een duidelijk plan in te maken.

No related posts.

Tags: , , ,