Geld lenen met negatieve BKR

Informatie over geld lenen met een negatief bkr notering.


Negatieve BKR toch geld lenen

Wanneer u een negatieve BKR notering heeft, is het erg moeilijk om geld te lenen. Veel mensen kunnen hierdoor een lange tijd geen geld lenen. Dit kan erg moeilijk zijn als u het geld dringend nodig heeft. Toch zijn er manieren om geld te lenen terwijl u een negatieve BKR heeft. Maar wat doet het BKR eigenlijk en hoe komt u van die negatieve BKR af?

Het BKR beschermt de consument

Het klinkt een beetje raar, maar dat is de reden waarom het BKR eigenlijk is opgericht. Het moet de consument beschermen tegen zichzelf. Het Bureau Krediet Registratie registreert alle Nederlandse consumenten die een krediet hebben afgesloten. Dit doen ze om uw als consument te beschermen, maar ook om de kredietverleners te beschermen.

In dit systeem staat precies hoeveel krediet u al heeft afgesloten en wat verantwoord is om te lenen. Zo zult u als consument nooit boven uw stand leven en zullen de kredietverleners minder snel met consumenten te maken hebben die de betalingsverplichtingen niet kunnen voldoen. U zult als consument dus nooit onverantwoord schulden op gaan stapelen.

Ik heb een negatieve BKR, wat nu?

In het systeem van het BKR staan ook alle consumenten die een betalingsachterstand hebben. Vaak kunnen mensen het maandelijks niet meer opbrengen om af te lossen of doen dit gewoonweg niet meer. Deze mensen krijgen van het BKR dan een A-codering. Met deze codering wordt er aangegeven dat u een betalingsachterstand heeft of dat u niet meer maandelijks uw krediet af kunt lossen.

Alle kredieten met een codering zullen vijf jaar blijven staan nadat u uw krediet geheel afgelost heeft. U zult in die tijd ook geen nieuwe leningen of krediet kunnen afsluiten. Maar u kunt ook per ongeluk een negatieve BKR hebben. Het komt soms voor dat u door een administratieve fout een negatieve BKR codering heeft. Ook dan zal het vijf jaar duren voordat u van uw negatieve BKR codering af bent.

Met een negatieve BKR toch lenen

Toch is het mogelijk om met een negatieve BKR te lenen. Traditionele kredietverleners zullen geen zaken met u doen, maar er zijn kredietverleners die het niet erg vinden dat u een negatieve BKR heeft. Deze bieden u een speciale lening of krediet aan. Er zit echter wel een nadeel aan deze kredieten en leningen.

U betaald namelijk veel meer rente over uw geleende bedrag. De percentages van deze rentes zijn soms het dubbele van normale rentepercentages van ‘normale’ leningen. U bent dus altijd duurder uit en u zult per maand altijd meer rente moeten afstaan. U kunt natuurlijk uzelf afvragen of het wel verstandig is om zo’n lening af te sluiten.

No related posts.

Tags: , ,